Carles Fité Castellana

Em dic Carles Fité i des de fa gairebé 25 anys em dedico a explicar coses. Allò que antigament se’n deia periodista. A dia d’avui prefereixo definir-me com a comunicador. Vaig començar als 14 anys a presentar cançons a Matadepera Ràdio, l’emissora municipal del meu poble, tot i que jo sóc de Sabadell. Vaig fer tot tipus de programes: informatius, magazines, musicals… Fins que als 19 anys vaig entrar a la redacció d’esports de la Cadena Cope a Barcelona. Treballant per Jose Maria García vaig fer futbol sala, bàsquet i partits de l’Espanyol, fins que l’any 2000 amb l’arribada de José Antonio Abellán al departament d’esports, vaig passar a ocupar-me de l’actualitat del Barça seguint-lo tots els partits.

Al 2007 vaig traslladar-me a Madrid com a subdirector d’esports de la Cadena Cope. Al 2010 vaig deixar la cadena i vaig ser l’home d’esports a Madrid de Rac1 i col·laborava setmanalment a MarcaTV també. Fins que al setembre de 2011 vaig començar novament amb Abellán una aventura com a subdirector d’esports a ABC Punto Radio. Fins a dia d’avui he cobert dues Eurocopes i un Mundial.

Actualment he creat una empresa de comunicació online anomenada MarfiCom I ho combino escrivint al diari ARA i col·laborant en diferents mitjans audiovisuals com Rac1, AtresMedia, Esport3 o Al-Jazzera.

En resum, com et deia, m’encanta explicar coses, amb passió, responsabilitat, rigor i sentiment. Històries, informacions, notícies. En aquesta era 2.0 moltes són les possibilitats de poder comunicar, i a part de la ràdio, el diari, la televisió o les xarxes socials, aquí obro una finestra on poder seguir explicant coses.